Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Benkő Tibor: a haza szolgálatánál nemesebb dolog nincs

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: Kertész László |  2021. július 20. 14:36

A közösségek, valamint a béke és a biztonság fontosságát hangsúlyozta előadásában Benkő Tibor honvédelmi miniszter július 20-án, kedden, Sátoraljaújhelyen. A tárcavezető a Rákóczi Szövetség táborában és rendezvényközpontjában találkozott a Kárpát-medencei Magyartanárok Kulturális Egyesületének tagjaival.

miniszteri_előadás (6)

Benkő Tibor előadásában kiemelte: „elsődleges feladat az ország és a lakosság békéjének, valamint biztonságának garantálása”. A miniszter rámutatott: ennek a feladatnak az ellátására a Magyar Honvédség hivatott. A tárcavezető azt is elmondta, hogy a Magyar Honvédség a társadalomból toborozza tagjait, éppen ezért lényeges, hogy a honvédelem és a honvédség ügye minden korosztály számára fontos legyen, és a fiatalok is elegendő információval rendelkezzenek erről. Ennek kapcsán Benkő Tibor a honvédelmi táborok, a Honvédelmi Sportszövetség és a Honvéd Kadét Program szerepét hangsúlyozta.

miniszteri_előadás (2)

A tárcavezető szerint a fiatalok számára a legfontosabb, hogy megtanuljanak közösségben élni és gondolkodni, együtt formálódjanak hazájukat szerető, a nemzet iránt elkötelezett emberekké. „Szükségünk van arra, hogy a közösség tudja alakítani és formálni a közösséghez tartozókat” - tette hozzá a tárcavezető. A honvédelmi miniszter előadásában ismertette: országszerte 89 oktatási intézmény csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz és közel 2700 diák részesül honvédelmi és hazafias nevelésben. Benkő Tibor a 2015 óta működő katonai életpályamodell sikerességét is kiemelte, amely egy biztos megélhetést és egy tág perspektívát kínál a honvédelem ügye iránt érdeklődők számára. A magyar kormány honvédelmi politikájáról szólva a miniszter hangsúlyozta: „egy cél van, az emberi értékek és életek megőrzése. Erről szól a honvédelem politikája”.

Az előadáson jelent volt Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke, valamint Takaró Mihály, a Kárpát-medencei Magyartanárok Kulturális Egyesületének elnöke.