Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lezuhant egy katonai repülőgép a Fülöp-szigeteken

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2021. július 7. 9:28

Legkevesebb negyvenöt halálos áldozattal járó baleset ért egy C-130 típusú katonai szállító repülőgépet július 4-én a Fülöp-szigeteken – közölték hivatalosan.

A Fülöp-szigeteki légierő gépét leszállás közben érte a baj egy repülőtérnél, a fővárostól ezer kilométerrel délre, a Jolo szigeten. A légi jármű 92 emberrel a fedélzetén elvétette a leszállópályát, a talajnak ütközött és kigyulladt. A gép főleg újonc katonákat szállított. Negyvenketten a gépen, hárman a földön veszítették életüket. Öt embert még keresnek. A többi mintegy 50 embert sikerült kimenteni a roncsból. A baleset okát egyelőre nem tudják.

A hadsereg azt közölte, hogy nem támadás érte a gépet, a tűz már a földnek csapódás után keletkezett. A támadás lehetősége azért merült fel, mert az ország déli részén a hadsereg ellen gerillaháborút folytatnak iszlamista lázadók.

A szóban forgó Lockheed C-130-as gép az egyike volt annak a kettőnek, amelyet a Fülöp-szigetek az amerikai légierőtől kapott az idén a két ország katonai együttműködése keretében.

×