Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lezuhant egy katonai repülőgép Jakartában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. június 21. 21:40

Lezuhant egy indonéziai katonai repülőgép június 21-én, csütörtökön Jakartában, az első jelentések szerint hatan meghaltak – közölte a légierő szóvivője. A Fokker 27-es gyakorlórepülést hajtott végre hétfős legénységgel a fedélzetén, utasokat nem szállított. A gép a hadsereg egyik lakótelepére zuhant – mondta Asman Yunus.

A szóvivő elmondta: a legénység hetedik tagja súlyosan megsérült. Yunus szerint egyelőre nem tudnak civil áldozatokról.

A gép az indonéz főváros keleti részében lévő Halim katonai repülőtér lakónegyedébe csapódott be, a légcsavar nyolc házat rombolt le. Yunus szerint nem tudni, hogy a baleset idején tartózkodtak-e a házakban. Egy másik katonai szóvivő szerint három áldozat a lakók között is van.

Május 7-én egy Szuhoj Superjet 100 típusú orosz polgári repülőgép zuhant le bemutató közben Jakartától nem messze, 45 emberrel a fedélzetén. A baleset, amelynek nem volt túlélője, kérdéseket vetett fel a nagyrészt a légi közlekedéstől függő, 17 ezer sziget alkotta Indonézia repülésbiztonságával kapcsolatban. A polgári repülési ágazat rohamos növekedésnek indult az utóbbi években, szakértők szerint gyakran a biztonsági előírások szigorú betartásának rovására.