Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Logisztikus hallgatók jártak a pápai bázison

Szöveg: Varju Kitti | Fotó: Dévényi Veronika |  2021. november 20. 13:30

Csapatlátogatásra érkeztek az MH Pápa Bázisrepülőtérre (MH PBRT) a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) logisztikai szakirányain tanuló hallgatói és oktatói.

Pápa_logisztikus_hallgatók (1)

Az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar katonai műveleti logisztika mesterképzési szak, valamint a katonai logisztika alapképzési szak 4. évfolyamos honvéd tisztjelöltjei oktatóikkal együtt látogattak el a pápai katonai szervezethez. A bázistúra során betekintést nyerhettek a nemzetközileg is elismert, korszerű légibázis működésébe.

A csoportot Gadó Imre alezredes, az alakulat parancsnokhelyettese fogadta, aki az alakulat múltjáról, feladatrendszeréről és jövőbeli terveiről beszélt. Ezt követően a látogatók az utasforgalmi terminálról és a rakodó raj munkájáról kaptak tájékoztatást, egyúttal a haditechnikai eszközöket is megnézhették. A NATO-hangárban a Légi Kutató-mentő Szolgálat Mi-17-es helikoptere és annak feladatrendszere volt a fókuszban. Ugyanitt egy muzeális Mi-24-es harci helikoptert is megtekinthettek a jelenlévők.

Pápa_logisztikus_hallgatók (5)

A tűzoltó szolgálat is bemutatkozott a honvéd tisztjelöltek előtt, felvonultatva többek között a nagy teljesítményű repülőtéri tűzoltó járművet, a Rosenbauer Panthert. Az ország egyik legmodernebb felszereltségű légiforgalmi irányítótornyába is feljuthattak a látogatók, akiknek az ott szolgálatot teljesítő irányítók beszéltek a mindennapjaikról.