Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lovas tábor kezdődött Vaján

Szöveg: MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság | Fotó: a parancsnokság felvételei |  2021. július 23. 16:48

Megnyitotta kapuit az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 5. Farkas Gyula Területvédelmi Zászlóalj idei első honvédelmi lovas tábora július 19-én, Vaján.

Vaja_lovas_tábor (3)

A 12-15 év közötti korosztály részére szervezett tábor első napján a gyerekek a regisztráció és az adategyeztetést követően megkapták formaruhájukat, valamint elfoglalták szálláshelyeiket. Az ünnepélyes megnyitón Szabó László főhadnagy, táborparancsnok és Páll Vivien tartalékos százados, táborparancsnok-helyettes köszöntötte a résztvevőket: bemutatták a tábor többi foglalkozásvezetőjét, illetve személyzetét. Ezt követően a gyerekek megismerkedtek a tábor helyszínével.

Ebéd után színes program várta őket: Paposon, a lovardában lovas oktatóktól kapott ismeretek alapján betekintést nyertek a lovas alapismeretekbe, ló- és lovas elméletbe, a lóápolásba, gondozásba, valamint szert tettek némi anatómiai ismeretre is. Lovas szakoktatók segítségével lehetőségük nyílt lovaglásra is, vezetőszáron.

Az egésznapos kalandok, valamint a vacsora elfogyasztását követően, csoportnév választás és csapatzászló készítés volt a feladat, amelyet követően kellemes fáradtsággal hajtották fejüket álomra.