Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lövésznap a Bocskai dandárnál

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy |  2011. június 27. 10:20

Megismertetni a lakosságot a katonák mindennapi tevékenységével, technikai eszközeivel, felkelteni a fiatalok figyelmét a katonai hivatás iránt, a hagyományok megőrzése és ápolása – ez a célja az MH  5. Bocskai István Lövészdandár lövésznapi rendezvényének.

A minden évben hagyományosan a lövészek védőszentje, Szent László napja körül megrendezett ünnepséget idén Debrecen főterén tartja a dandár. A Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál harmadik napján, július másodikán rengeteg érdekes program várja az érdeklődőket.

A katonák többek között közelharc-, technikai, fegyverzeti és airsoft-bemutatóval, a díszelgők látványos produkcióval készültek az ünnepi alkalomra. A neves külföldi zenekarok mellett a fesztivál fellépői közé tartoznak a debreceni és a hódmezővásárhelyi helyőrségi zenekarok, amelyek a lövésznapon is egyedülálló repertoárral varázsolják el a közönséget. Az egész napos programsorozatban lesz még kézműves-foglalkozás, a jó hangulatról a ShowTime és a Pergő Zenekarok, a kisebbek szórakoztatásáról pedig a TomPeti társulat gondoskodik.

A lövésznap részletes programja az alakulat honlapján olvasható el!