Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar delegáció a CLIMS őszi konferenciáján

Szöveg: Tóth Norbert alezredes | Fotó: HM HPHÁT |  2022. szeptember 26. 13:36

Zsiga Tamás, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára vezetésével háromtagú delegáció képviselte hazánkat szeptember 19-22. között Szófiában, a Katonai Szociális Intézmények Nemzetközi Szervezetének (CLIMS) 2022. évi őszi konferenciáján.

DSC_8354W

Az 1975-ben alakult szervezet – amelyhez Magyarország 1998-ban csatlakozott – legfontosabb célja, hogy elősegítse a tagországok közötti kedvezményes rekreációs lehetőségek igénybevételét.

A rendezvény plenáris ülések és kétoldalú tárgyalások formájában biztosította a tagországok számára a további együttműködési területek feltérképezését, valamint a rekreációs lehetőségek egyeztetését.

A delegációk közötti bilaterális egyeztetések alkalmával több tagország képviselőjével is sikerült elmélyíteni az együttműködést, aminek köszönhetően az a jövőben új desztinációkkal gyarapodik az üdülési lehetőségek listája - például Görögországban. 

A konferencia záró napját megtisztelte jelenlétével Teodora Genchovska, a Bolgár Köztársaság védelmi miniszterének helyettese is.