Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar lovak szolgálják az angol királyi családot!

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Facebook-oldala |  2024. június 22. 11:57

A magyar tenyésztésű lipicai lovakat Magyarország III. Károly király koronázási ajándékaként adta át a honvédelmi miniszter a Brit Királyi Hadsereg részére, Londonban.

lovak2

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a lovakat a brit királyi család fogja reprezentációs célra használni. Hangsúlyozta: mindez a magyar lótenyésztés nemzetközi hírnevét öregbíti. Korábban kerültek magyar lovak a Brit Királyi Hadsereghez, arra azonban még nem volt példa, hogy Magyarország kifejezetten a brit királyi család részére ajándékozott volna lovakat – fejtette ki. Hozzátette: a két – 8, illetve 6 éves - heréltet Szilvásváradról, az Állami Ménesgazdaság méneséből választotta ki ez év elején III.Károly király főistállómestere és a királyi főkocsis. Mindkét állat nemzetközi szintű fogatos és nyereg alatti kiképzést kapott, így kiválóan megfelelnek majd a brit királyi udvar reprezentációs céljaira.