Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar-olasz miniszteri találkozó Pápán

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter facebook oldala |  2022. december 23. 14:16

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter december 23-án, pénteken Pápán találkozott Guido Crosetto olasz védelmi miniszterrel.

2022.12.23 Magyar-olasz védelmi miniszteri

A Honvédelmi Minisztérium sajtóközleménye idézi Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert, aki péntek reggel az olasz védelmi miniszter látogatása kapcsán azt mondta: az ukrajnai háború nyomán a NATO egyik legfontosabb döntése volt, hogy az úgynevezett "Keleti Szárny" megerősítésére "4 plusz harccsoportot" hoz létre.

A honvédelmi miniszter kifejtette, hogy a harccsoportok egyike Magyarországon, magyar vezetéssel jött létre, a bevethetőséget biztosító teljes műveleti készenlétet pedig már szeptember végére elérte.

Ebben a többnemzeti harccsoportban – a magyar után – a második legnagyobb kontingenst az olasz haderő adja, Guido Crosetto védelmi miniszter őket is meglátogatta a nap folyamán.

A közös munkára irányuló tervek mellett erről a szerepvállalásról, az ukrán-orosz háborúról, valamint a KFOR parancsnoki beosztás tapasztalatairól is tárgyaltak a miniszterek a pápai bázisreptéren - írta a minisztérium.