Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar részvétel a Nemzetközi Katonazenekari Fesztiválon

Szöveg: Gömöri Balázs őrnagy | Fotó: Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar |  2022. július 9. 10:17

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekara is részt vett a kétévente megrendezett Nemzetközi Katonazenekari Fesztiválon, a romániai Brăila-ban.

Nemzetközi_Katonazenekari_Fesztivál (2)

A fesztivált idén 15. alkalommal szervezték meg, amelyre hét román katonazenekar mellett Bulgária, Hollandia, Lengyelország, Portugália és Magyarország együttesei kaptak meghívást.

A rendezvényen a zenekarok a város több pontján adtak koncertet, amelyet az érdeklődők szívélyesen, nagy tapssal fogadtak. Hatalmas sikert aratott a helyőrségi zenekar magyaros műsora, amelyben Kodály Zoltán, Erkel Ferenc és Kálmán Imre zeneszerzők műveivel szórakoztatták a hallgatóságot.

Nemzetközi_Katonazenekari_Fesztivál (7)

A fesztivál leglátogatottabb eseménye az egyesített zenekari koncert és szakalaki bemutató volt, amelyet a város főutcáján tartott menetzene előzött meg. A rendezvény utolsó estéje szintén a zenekarok „gyepshow”-ival és közös örömzenélésével telt, majd a napot tűzijáték zárta.

A koncertet követően a román főkarmester elismerően szólt a magyar zenekar munkájáról, kiemelve az együttes színvonalas és színes szakalaki bemutatóját.

A zenekar a nyár folyamán számtalan helyen – többek között július 9-én és 16-án, a Szegedi Móra Ferenc Múzeum előtti téren – lép még fel.