Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hivatalvezetők és polgármesterek „különleges” látogatása

Szöveg: Keskeny Tamás százados | Fotó: Végh Krisztina zászlós |  2022. július 9. 8:57

A Magyar Honvédség Parancsnokságának Különleges Műveleti Szemlélősége, valamint az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár közösen látta vendégül a vonzáskörzetükben lévő települések polgármestereit és Jász-Nagykun-Szolnok megye hivatalvezetőit július 6-án, Szolnokon.

polgármester1

A kezdeményezés elsődleges célja az volt, hogy a közeli települések polgármesterei és a megye intézményvezetői bepillantást nyerjenek a Magyar Honvédség feladatrendszerébe, a katonák mindennapi életébe. További, nem titkolt szándék volt, hogy a városok és községek elöljárói visszatérve székhelyeikre, a látottak alapján és a kapott szórólapok, kiadványok segítségével előmozdítsák és még hatékonyabbá tegyék a helyi fiatalok toborzását.

Az egésznapos program során a meghívott vendégek meghallgatták a szervezetek előadásait, majd lövészeti és épületharcászati bemutatót tekintettek meg. A nyári hőségben hűsítőként hatott rájuk a dandár vízi képességének bemutatása. Miközben a Holt-Tisza szépségét csodálták meg a Zodiac 850 típusú hajók fedélzetéről, a mélyből előbukkantak a dandár harci búvárai. Végül az ultrakönnyű taktikai járműveket vették górcső alá és tapasztalhatták meg annak terepjáró képességeit.