Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar-szerb szakértői találkozó Budapesten

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2024. március 26. 10:02

Március 21-22-én Gróf Albert ezredes, a HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály főosztályvezetőjének meghívására Nebojša Svjetlica ezredes, a szerb Védelmi Minisztérium Nemzetközi Katonai Együttműködési Főosztály vezetője delegáció élén Magyarországra látogatott. A magyar-szerb szakértői találkozó célja a kétoldalú katonai együttműködés áttekintése, és a 2024. évi Magyar-Szerb Kétoldalú Katonai Együttműködési Terv aláírása volt.

20240322_Bp_magyar_szerb_szakértői_találkozó_SZL (1)

A szakmai program keretein belül Svjetlica ezredest Hajnik László, a HM védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára is fogadta. A találkozó során megerősítették, hogy a magyar-szerb kétoldalú védelmi és katonai együttműködés kiemelkedően intenzív, azt egy kiemelkedően magas színvonalú kapcsolatrendszer jellemzi.

A szakértői találkozó során a felek áttekintették az elmúlt időszak főbb eredményeit és az elkövetkező időszak prioritásait, a 2024-ben megvalósítani tervezett programokat, majd aláírták a 2024. évi Magyar-Szerb Kétoldalú Katonai Együttműködési Tervet.

Kapcsolódó cikkek