Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Másfél évszázad az altisztképzésben, 150 kilométer a levegőben

Szöveg: Budavári Ádám főtörzszászlós | Fotó: Angyalosi Andrea főtörzsőrmester |  2023. március 4. 10:08

A tavalyi évben indított „Az altisztképzés másfél évszázada” című rendezvénysorozat részeként kadét csapatok is megmérettettek különböző elméleti és fizikai felkészültséget igénylő versenyeken. Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár egy helikopteres repülést ajánlott fel a különdíjat elnyerő csapatnak. Az említett nyereményt a csepeli Weiss Manfréd Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai nyerték.

4

A nyertes csapat tagjait Budavári Ádám törzszászlós, a dandár vezénylőzászlósa fogadta a szolnoki bázison. A hangár napi életének bemutatása után, a kísérő tanáruk jelenlétében a háromfős csapat részt vett egy kiképzési repülés keretében végrehajtott útvonal repülésen. A feladat – tisztelegve a neves esemény előtt – nem volt más, mint egy 150 kilométeres repülés, útba ejtve a csákberényi második világháborús honvéd emlékhelyet. Az emlékhely fölött átrepülve az utasok még egy rövid történelmi visszatekintést is meghallgathattak a helikopter személyzetétől.

8

A beszélgetés során hamar kiderült, hogy mind a három fiatal a katonai pálya felé orientálódik és rendkívül elhivatott. Öröm volt ilyen – a katonai pálya iránt már ennyire fiatalon komolyan érdeklődő – kadétokkal találkozni és segíteni, megerősíteni bennük azt, hogy az általuk választott irány példamutató!

7