Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Még az ég is kiderült Kecskemét felett

Szöveg: Révész Renáta |  2008. augusztus 16. 14:19

A kora délutáni órákra még az ég is kiderült Kecskeméten. Bár félő volt, hogy elered az eső, végül szerencsére nem így lett – ugyan volt felhő az égen, de délutánig egy csepp eső sem esett. Így a szép számban érkező nézőközönség zavartalanul élvezhette a légiparádén résztvevők bemutatóit. Ám nem csak az égen, a földön is akad látnivaló bőven.

Szép számmal érkeztek és a nap folyamán is érkeznek a vendégek az idei repülőnapra, bár nehéz lenne megtippelni, hányan is lepték el délelőtt a kecskeméti repülőbázis gyepjét.
De nem csak ott, hanem a hangárban berendezett kiállításokon, illetve a különböző szervezetek sátrainál is akadt látnivaló bőven. Az egyik kiállított repülőnél a látogatók még Bochkor Gáborral is fotózkodhattak.

1595879145
Ám nem ő volt az egyetlen ismert arc a kilátogató vendégek sorában: a tömegben felfedeztük Palik Lászlót és Winkler Róbertet is. Bochkor Gábor ezúttal nem repült, de minden bizonnyal volt mit mesélnie barátainak az elmúlt hetek eseményeiről, hiszen, mint arról beszámoltunk, egy bemutató „vadászpilóta-képzésen" vett részt az ismert rádiós-műsorvezető.

Igaz, a nézők közt járva kissé nehezen lehetett eldönteni, hogy az apukák, vagy a gyermekeik rajonganak-e jobban a kiállított harci járművekért, tankokért, repülőkért. Felváltva mászták meg felnőttek és a kisebbek a katonai eszközöket, csillogó szemekkel simogatva a súlyos páncélosokat.

A Zrínyi Kht. sátrához is egymás után érkeztek a katonai szakirodalom iránt érdeklődők, válogattak a könyvvásár kínálatából.
Ottjártunkkor éppen Vadai Ágnes államtitkár asszony forgatta érdeklődve a Magyar Honvéd legfrissebb számát.

Ám amikor az óriásgép C-17-es levegőbe emelkedésével elkezdődött légi bemutatók hosszú sora, akkor természetesen a legtöbben a repülőtér kifutója előtti gyepszőnyegre települtek.

A rutinosabbak a kempingszéket, pokrócokat, sátrakat sem felejtették otthon. Ellepték a nézők a gyepet, hogy az eget fürkészve gyönyörködjenek a látványban.
Amikor ezek a sorok íródnak, még mindig tart a végtelennek tűnő légibemutató.

Aki ma nem látogatott ki a repülőnapra, az még pótolhatja a mulasztást, holnap ugyanis megismétlődik a program, és vasárnap újra felszállnak a gépek. Aki pedig ma kinn járt, az holnap ismét átélheti az élményt.

1595879145
1595879145
1595879146

Fotók: Révész Renáta