Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Még az idén hadrendbe áll a Szeverodvinszk

Szöveg: honvedelem.hu / htka.hu |  2012. január 30. 16:58

A hajót összeszerelő Szevmash vezetősége részéről a tavalyi év vége felé már pedzegették, hogy a Project 855 – a Jaszen-osztály első egysége –, a K–329 Szeverodvinszk hadrendbe állítása csak a 2012-es év vége felé lesz esedékes, ugyanis a fegyverrendszer finomhangolása még folyamatban van.

Értesülések szerint ugyanis a dagesztáni Kaszpijkszban székelő Dagdiesel nem szállította le időben – 2011 folyamán – a torpedókat, emiatt csúszott az idei évre az egység hadrendbe állítása. Ám a rémhírekkel ellentétben arról szó sincs, hogy minőségbeli problémák miatt 2013-ra tolódna a hadrendbe állítás.

„Korábban problémák voltak a tengeralattjáró robotrepülőgépeivel, ám ezt mostanra szerencsére sikerült orvosolni. Maga a tengeralattjáró teljesen rendben van és már régen teljesítette a tengeri teszteket, a Szevmash jó munkát végzett. Ami csúszást okoz, azok a torpedók – amint elkészülnek és lezárulnak a velük folytatott tesztek, a Szeverodvinszk hadrendbe lesz állítva. Az a feladatunk, hogy az idei évben átadjuk a tengeralattjárót a haditengerészetnek." – közölte egy orosz forrás január 26-án.

1595930732

A Jaszen-osztályú Szeverodvinszk tesztútra történő kihajózás közben