Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megbeszélések a kapcsolaterősítés jegyében

Szöveg: kormany.hu |  2011. június 22. 17:13

Bemutatkozó, udvariassági látogatásra hazánkba érkezett Deborah A. Ashenhurst dandártábornok. Az Ohio Nemzeti Gárda újonnan kinevezett parancsnokát fogadta dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke. Az amerikai tábornok Benkő Tiborral folytatott – június 22-i – megbeszélésen részt vett Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete is.

1595920601
Az amerikai dandártábornok látogatásának célja a Magyar Honvédség és az Ohio Nemzeti Gárda vezetői szintű kapcsolatai lehetőségének megvitatása volt. A találkozó jó alkalmat adott arra is, hogy egyeztessenek a jövőbeni közös feladatokkal kapcsolatos elképzelésekről.

A megbeszélésen szó volt a felek közötti partnerségi program erősítéséről, valamint megvitatták az Afgán Nemzeti Hadsereg egyik zászlóaljának felkészítését segítő Műveleti Tanácsadó és Összekötő Csoport eddigi eredményeit. A kétoldalú eszmecserén érintették a jövőbeni közös feladat-végrehajtás hatékonyságának növelését, annak lehetőségeit. 

A megbeszéléseken elhangzott: az Ohio Nemzeti Gárda újonnan kinevezett
parancsnoka még ebben az esztendőben, szeptemberben újra Magyarországra
látogat, amikor is lehetőség lesz a Magyar Honvédség és az Ohio Nemzeti
Gárda közötti együttműködés területeinek alaposabb áttekintésére. 

Deborah A. Ashenhurst magyarországi tartózkodása alatt látogatást tesz Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon, ahol találkozik Kovács József vezérőrnaggyal, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokával is.

1595920602

 Fotó: Tóth László