Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megemlékezés a hősökről

Szöveg: Szedmák Péter főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. május 27. 15:01

„Csak törpe nép felejthet ős nagyságot, Csak elfajult kor hős elődöket, A lelkes eljár ősei sírlakához, S gyújt régi fénynél új szövetneket. S ha a jelennek halványul sugára: A régi fény ragyogjon fel honára!” – hangoztak el Garay János sorai a május 26-án megtartott közös hősök napi megemlékezésen, Veszprémben.

IMG_6757

A megemlékezés alkalmából Csík Richárd önkormányzati képviselő osztotta meg ünnepi gondolatait az egybegyűltekkel, majd Szabó György alezredes, tábori lelkész mondott imát az elesett hősökért. Ezt követően koszorút helyezett el Veszprém Megyei Jogú Város képviseletében Csík Richárd önkormányzati képviselő, Veszprém helyőrség katonai szervezetei képviseletében dr. Hegedűs János ezredes, Barta Sándor ezredes és Soós Gyula alezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Városi Rendőrkapitányság képviseletében Rausz István rendőr ezredes. Továbbá koszorúzott Veszprém Megyei Jogú Város körzetében a honvédelem érdekében tevékenykedő egyesületek nevében Szolnoki János nyugállományú ezredes, Nincsics Lajos nyugállományú őrnagy, valamint Demeter Ferenc nyugállományú alezredes.

Az ünnepségen részt vettek Veszprém Helyőrség katonai szervezetei, a Magyar Honvédség Légierő Parancsnokság, az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ, valamint az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 6. Hadkiegészítő és Toborzó Központ katonái.

A megemlékezés a Magyar Takaródó hangjaival zárult.