Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megemlékezés a pápai hősökről

Szöveg: Csiginé Cser Georgina önkéntes műveleti tartalékos főtörzsőrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2021. augusztus 29. 6:00

A hősök napja alkalmából tartott megemlékezést a 7. honvéd huszárezred emlékét őrző Pápai Huszár Egyesület augusztus 28-án, szombaton.

202108028-papa-hosok-napja (6)

Az ünnepség nyitányaként a Pápai Lovasiskolától indult huszárparádé, amelynek részeként hagyományőrzők vonultak fel a városi fúvószenekar kíséretében. A felvonulás első megállója a Korvin utcán található Lubienski emléktábla volt, ahol koszorúzással emlékeztek meg gróf Lubienski János huszár altábornagyról, a magyar királyi 7. honvéd huszárezred volt parancsnokáról.

A koszorúzást követően a díszmenet az I. és II. világháborús emlékműhöz vonult át, ahol vitéz Győrffy-Villám András hagyományőrző dandártábornok mondott beszédet.

Az ünnepség zárásaként katonai tiszteletadás kíséretében Pápa Város Önkormányzata és a Pápai Huszár Egyesület mellett Gadó Imre alezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnokhelyettese is elhelyezte a megemlékezés koszorúját.