Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megérkeztek az első F-15SG vadászgépek a szingapúri légierőhöz

Szöveg: JETfly |  2010. április 8. 12:17

A szingapúri légierő és a Boeing repülőgépgyártó vállalat a napokban ünnepelte meg az első öt F-15SG vadászrepülőgép megérkezését a Maláj-félsziget déli csücskén lévő szingapúri Paya Lebar légi bázison A megrendelt 24 darab repülőgépet a Boeing gyártja le a szingapúri légierő számára az F-15E Strike Eagle változat alapjaira építve.

A szingapúri légierő pilótáit, fegyveres szakértőit, valamint a földi kiszolgáló személyzet mérnökeit, technikusait még 2008-ban vezényelték át az Amerikai Egyesült Államok Idaho állambeli Mountain Home légi bázisra, ahol az együttműködés keretében a közös 428. repülőszázadot is megalapították.

Az F-15SG repülőgépek megérkezését követően még 10 hónap közös üzemeltetés keretein belül az USA, valamint a szingapúri légierő szakemberei tesztelik a beépített rendszerek üzemképességét.

Az F-15SG-k a legmodernebb technológiával felszerelt, sokcélú, a modern harcászati követelményeknek teljes mértékben megfelelő repülőgépek, amelyek kiváló védelmet biztosítanak az apró városállam légterének védelmében. Ezzel a típussal az RSAF is belépett a 4+ generációs vadászgépeket üzemeltető országok sorába.

A modernizálási program keretein belül az F-15SG repülőgépekbe különféle célokra alkalmazható felderítési rendszereket építettek be, többek között egy fázisvezérelt radart, valamint egy harmadik generációs SNIPER célzó konténert, amelyek mind a repülőgépek légi, valamint földi célok elleni hatékonyságát nagy mértékben megnövelik. A teljesen digitalizált pilótafülke, továbbfejlesztett repüléselektronikai rendszerekkel, valamint sisakcélzóval biztosítja a pilóták számára a gyors célmegjelölést, amely mára már a korszerű hadviselés nélkülözhetetlen elemévé vált.

1595899835