Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megérkeztek az utolsó Leopárdok Brazíliába

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu / DefesaNet |  2012. február 9. 19:53

A brazil szárazföldi erők megkapták az utolsó Leopard 1A5BR típusú harckocsikat. A szállítmány, amely a hetedik volt a sorban, 39 harckocsiból valamint két, kiegészítő alkatrészeket tartalmazó konténerből állt.

Az utolsó szállítmánnyal a brazil hadsereg állományába 220 Leopard típusú harckocsit, hídvető-harckocsit, műszaki- és kiképző harckocsit rendszeresítettek.

A brazil védelmi minisztérium még 2008-ban döntött 200 darab Leopard 1A5 típusú harckocsi beszerzéséről. A szerződés értelmében a brazil hadsereg a harckocsik mellett kiképző-gyakorló berendezést és tartalék alkatrészeket is kell, hogy kapjon.

Időközben – 2011. november elején – a brazil katonai vezetés megállapodást írt alá a német Krauss-Maffei Wegmann céggel a Leopard 1A5 típusú harckocsik technikai kiszolgálásával kapcsolatban. A megállapodás kiterjed a harckocsi szimulátorok, valamint kiképző berendezések technikai felügyeletére is. A felmerülő munkákat a Krauss-Maffei Wegmann brazil leányvállalata fogja végezni, amely a jövőben több dél-amerikai ország hadrendjében szolgálatban álló Leopard harckocsik javítását is el fogja végezni.

1595931311
 
1595931312