Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Meggyújtották az öröm gyertyáját

Szöveg: Takács Vivien | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2023. december 15. 17:29

Dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke gyújtotta meg az adventi koszorú harmadik gyertyáját a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában, december 15-én, pénteken.

A Honvédelmi Minisztérium katolikus és protestáns tábori püspökségeinek szervezésében tartott karácsonyváró adventi áhítaton Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök prédikációjában az ünnepre történő lelki felkészülésről és az önmagunkban való elmélyülés fontosságáról beszélt. Adventi gondolatai között elhangzott, hogy a felgyorsuló, besűrűsödő napok ebben az időszakban karácsony felé terelgetik a szíveinket és gondolatainkat. „Az öröm gyertyáját gyújtottuk meg és az egyre fokozódó és felerősödő feszültségben az adventi készülődés felerősödik a szívünkben” – hangsúlyozta.

A protestáns tábori püspök felhívta a figyelmet arra, hogy „amikor az ünnepi várakozásban felfokozódik a szívünk, és ebben az állapotban szent nyugtalanság vesz erőt rajtunk, akkor szánjunk időt arra, hogy megállunk egy kis napi csendességre, hiszen ennek segítségével tudjuk lelki utunkat építeni.”

Az ünnepségen az imádságot és a záró gondolatokat Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök mondta.

Az áhítaton – melyen részt vett mások mellett Kurtán Krisztina, a HM gazdálkodási ügyekért felelős helyettes államtitkára, Hajnik László, a HM védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára, Udvardi Endre, a HM jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára és Bozó Tibor altábornagy is – a zenét a Magyar Honvédség Központi Zenekarának rézfúvós kvintettje szolgáltatta.

Kapcsolódó cikkek