Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mégis van hol aludni

Szöveg: Dánielné Vígh Krisztina |  2009. február 11. 8:55

Az afganisztáni Pol-e Khumriban sok család a házát hegyoldalba építette, illetve még ma is oda építi. Ám a város határánál egy kisebb természeti katasztrófa történt a közelmúltban: tizenöt család házát tette lakhatatlanná egy hegyoldal omlása.

Tizenöt család fedél nélkül maradt arra az időszakra, amíg újra fel nem építik a lakóházakat. Öt házat teljesen eltemetett a törmelék, a családok összefogva próbálták lakhatóvá tenni a kevésbé sérült ingatlanokat, hogy a közeledő éjszakát ne a szabad ég alatt kelljen tölteniük. Talán a szerencsének is köszönhetik, hogy személyi sérülés nem történt – azokban a házakban melyeket betemetett a törmelék, éppen nem tartózkodott senki.

A Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoportja (MH PRT) értesülve az eseményekről egy kisebb egységet küldött ki az állapotok felmérésére. Az MH PRT a családoknak segítségül tizenöt sátrat, kályhát, tizennyolc hálózsákot és hatvan takarót osztott szét. Az emberek nagyon hálásak voltak adományokért, a sátrakat felállították, így minden családnak van hol eltölteni a következő éjszakákat.