Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megkezdődött a Ladoga–2012 repülőkiképzés

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2012. április 11. 20:46

Oroszország nyugati katonai körzetében április 9-én megkezdődött a „Ladoga-2012” fedőnevű repülőkiképzés, amelyen több mint 100 katonai pilóta vesz részt, akik MiG–31, MiG–29SzMT és Szu–27 különböző modifikációjú repülőgépein hajtják végre kiképzési repüléseiket.

Erre az időre a Karél Köztársaság területén található Besovets – Petrozavodsk repülőtérre több mint félszáz repülőgépet vontak össze, amelyek az elmúlt napokban hajtották végre az áttelepülést Oroszország több repülőteréről. Érkeztek gépek többek között Kalinyingrád, Kurszk, Karélia több bázisáról éppúgy, mint a Tveri és Murmanszki területről. A kiképzés során földi éleslövészetre is sor kerül, amelynek során a kihelyezett célok az „ellenséges haderőket" fogják imitálni, illetve a repülőgép-vezetők gyakorolni fogják a légiharc elemeit és irányított rakétaindításokat hajtanak végre különböző távolságokból légi célokra.

A gyakorlat során a repülőgép-vezetők feladatai között szerepel az ellenséges légicélok felderítése és megsemmisítése. A nappali feladatok mellett éjszakai bevetésekre is sor kerül a repülőszemélyzetek összehangolt tevékenységének gyakorlása érdekében.

A feladatok között szerepel még a célok kötelékben történő megsemmisítése, amely során a vezérgép pilótája az ellenség felderítése után ledob egy világítóbombát, amely megvilágítja a földfelszínt és az így „irányított" repülőgépek megsemmisítik a megvilágított területen vizuálisan felderíthető célokat.

A gyakorlat a tervek szerint április 15-én ér véget.