Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megkezdődött az alapkiképzés

Szöveg: Orosz Gábor tartalékos szakaszvezető | Fotó: a szerző felvételei |  2023. február 21. 11:35

Egységes alapkiképzés kezdődött az MH 4. Területvédelmi Ezred 46. Területvédelmi Zászlóaljnál, a hódmezővásárhelyi laktanyában, február 13-án.

Nagy László őrnagy, a zászlóalj törzsfőnöke köszöntötte a bevonulókat és örömét fejezte ki, hogy egyre többen választják hivatásuknak a katonai pályát. Hangsúlyozta: a katonaélet számos szépsége mellett óriási feladatok várnak a bevonulókra, ezért mindkitől maximális odafigyelést, fegyelmet és koncentrációt vár el.

Rajos István főhadnagy, a kiképző század parancsnoka egyebek mellett arra hívta fel a bevonulók figyelmét, hogy katonai hivatás számos esetben eltér az eddig megszokott életüktől.

20230221 oktatatás 46osok (2)

Már az első nap mozgalmasan telt az újoncoknak: a személyügyi tájékoztatás után következett a beöltöztetés, ahol mindenki megkapta az egyéni felszereléseit, majd az első sorakozót követően tűz-, baleset-, és munkavédelmi oktatást kaptak és alaki foglalkozáson is részt vettek.

Az elkövetkező hetekben - az Egységes Alapkiképzési Program részeként - az újoncok elsajátítják a katonai érintkezés szabályait, az alaki fogásokat, a tereptani, valamint a harcászati alapismereteket.