Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elhunyt korábbi fotóriporter kollégánk

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. február 21. 11:15

Méltósággal viselt, súlyos betegsége következtében elhunyt Krasznai-Nehrebeczky Mária fotóriporter, a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Szolgáltató Kft. korábbi munkatársa.

KNM

Mária közel negyven évig szolgálta elkötelezetten, szakmai felkészültséggel és kreativitással a Magyar Honvédséget. Előbb, mint a Zrínyi Miklós Katonai Akadémia, később a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem munkatársaként. 2010-től a Honvédelmi Minisztériumban dokumentálta a Magyar Honvédség eseményeiről készült képeket és riportokat, dolgozott a Minisztériumban működő kommunikációs főosztályon, illetve fotókat és illusztrációkat készített a Minisztériumhoz kötődő folyóiratoknak, kiadványoknak.

2017-től az Agrárminisztériumban, 2021-ben a Külgazdasági és Külügyminisztérium hátterében folytatta szakmai munkáját. Ennek ellenére sohasem szakadt el a Magyar Honvédségtől, ragaszkodott korábbi munkatársaihoz. Ahogy ő fogalmazott: ez a család maradt számára az az alapvető közösség, amelyben közeli és távolabbi barátságai által gyökerei nyúltak. 2017-ben a Honvédelmi Minisztériumban végzett kiemelkedő szakmai munkáját ajándéktárggyal ismerték el.

Krasznai-Nehrebeczky Mária búcsúztatója február 24-én, pénteken 17:30 órakor kezdődik a budapesti Magyarok Nagyasszonya téri (korábban Rezső tér) Budapesti Magyarok Nagyasszonya-templomban.