Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megkezdődött az önkéntes területvédelmi tartalékos katonák kiképzése Egerben

Szöveg: Vincze Zoltán Zsolt százados | Fotó: Hopka Ferenc ÖMT zászlós és Csobó Anita ÖTT főtörzsőrmester |  2021. június 29. 14:15

A koronavírus-járvány miatt az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 60. Mike József Területvédelmi Zászlóaljának katonáira is jelentős többletfeladat hárult, hiszen részt vettek határvédelmi, mentesítési és kórházsegítői feladatok ellátásában is.

területvédelmi tartalékos katonák kiképzése (2)

Június végén tíz önkéntes területvédelmi tartalékos katona kiképzése kezdődött meg a zászlóaljnál. A hétfőtől csütörtökig tartó felkészítés alkalmával az ÖTT kiképzés első és második modulját teljesítették.

A kiképzendő tartalékos katonák - egyebek mellett - katonai közelharc, szabályzatismeret, alaki felkészítés, harcászat kiképzés és lőkiképzés foglalkozásokon vettek részt. A résztvevők egybehangzó véleménye szerint a katonai tereptan felkészítés volt a legérdekesebb kiképzési foglalkozás.

A kiképzést most megkezdő tartalékos katonák az év hátralévő részben folytatják az alapfelkészítés moduljait, tervezetten a 2022-es év kora tavaszára tudják teljesíteni, elsajátítani az alapfelkészítés kritériumait.

területvédelmi tartalékos katonák kiképzése (1)