Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megkezdték a felkészülést a misszióra

Szöveg: MH Béketámogató Kiképző Központ | Fotó: az alakulat felvétele |  2021. április 10. 7:10

Első alkalommal tölti majd be magyar katona egy NATO-misszió parancsnoki beosztását: Kajári Ferenc vezérőrnagy ősztől egy éven át vezeti majd a szövetség koszovói békefenntartó erőit, a KFOR-t. A tervezett parancsnok és törzse adminisztratív héttel kezdte meg a misszióra való felkészülését Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban, április 6-8. között.

MH_BTKK

Részt vettek az úgynevezett békeműveleti bemeneti követelmények felmerésén, békeműveleti lövészeten, személyügyi és logisztikai tájékoztatókon. Mindezek mellett Kajári vezérőrnagy ismertette elvárásait és parancsnoki szándékát a törzs állományával.

A kiutazók felkészülése békeműveleti törzstiszti alaptanfolyammal folytatódik majd, amely elengedhetetlen azok számára, akik nem vettek részt eddig külföldi missziókban, vagy korábbi külföldi szolgálatuk óta jelentős idő telt el. Ezt követően egy, külön a KFOR parancsnoki csoportja számára szervezett, misszió-orientált, hadszíntér-specifikus békeműveleti törzstiszti célfelkészítésen bővíthetik ismereteiket.