Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megkoszorúzták Kossuth szobrát Szentendrén

Szöveg: MH TP | Fotó: a parancsnokság felvételei |  2021. szeptember 19. 17:38

Négy szentendrei alakulat - az MH Transzformációs Parancsnokság, az MH Altiszti Akadémia, valamint az MH Civil-Katonai Együttműködési és Lélektani Műveletek Központ mellett az MH Szentendrei Helyőrség Támogató Parancsnokság – képviselői helyeztek el koszorút a laktanyában álló Kossuth-szobornál, szeptember 17-én. A Kossuth Lajos születésének évfordulója alkalmából tartott megemlékezést Bozó Tibor vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka is megtisztelte jelenlétével.

Szentendre_Kossuth (2)

„A Kossuth név elválaszthatatlanul egybeforrt a nemzeti önrendelkezés, a magyar szabadság és hazaszeretet gondolatával, érzésével. Ha az ember megvizsgálja páratlan életútjának főbb stációit, felmerül a kérdés: vajon hány, egyébként is teljes élet fér bele a nagy ember életútjába. És mennyi tanulás, vesződés, szorgalom és kitartás egészíti ki és teszi mederbe az istenadta tehetséget” – méltatta Kossuth életét, munkásságát és örökségét Nánai László alezredes, evangélikus tábori lelkész.

Szentendre_Kossuth (1)

A laktanyában működő alakulatok mellett az ünnepségen a Kossuth Lajos Hadtudományi Alapítvány és a szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub vezetősége is elhelyezte az emlékezés virágait, névadójuk születésének 219. évfordulóján.