Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Meglepetés a kollégistáknak

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. február 19. 6:41

Most még üresen tátonganak a Baglan I Jadid-i Mezőgazdasági Egyetem Kollégiumának szobái, de lesz nagy meglepetés annak a 126 diáknak, akik majd március végén a tartomány különböző városaiból visszatérnek, hogy folytassák tanulmányaikat. Az MH Tartományi Újjáépítési Csoportja CIMIC project keretében ugyanis egy felújított épülettel lepi meg őket.

A szobákba kényelmes emeletes ágyak, azokra meleg takarók, a földre pedig szőnyegek kerültek. Megtörtént az ablakok és ajtók cseréje. A falakat kifestették és poszterekkel díszítették. Többé már a tetőszerkezet sem ázik be. Külsőleg is megújult az épület, az oldalára hatalmas méretben az afgán és magyar zászló került felfestésre.

Az új és komfortos épület kulcsait ünnepélyes keretek között a tartomány kormányzója és a helyi Shura vezető vehette át Rózsa Tibor ezredes, kontingensparancsnoktól. Aki elmondta: „azzal, hogy a fiatalokat támogatjuk, egyben a jövőt is támogatjuk. Hiszem, hogy tudásuk megfelelő kamatoztatásával, befolyással lesznek és hozzájárulnak majd az ország újjáépítéséhez."

1595873425
 

CímkékCIMICMFO