Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: archív felvétel |  2022. szeptember 16. 18:53

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár és az MH 25. Klapka György Lövészdandár a Brave Warrior 2022 elnevezésű gyakorlaton történő részvétel miatt átcsoportosításokat hajt végre szeptember 17. és 19. közötti időszakban, ezért az említett időszakban katonai menetoszlopok közlekedésére kell számítani a Debrecen - Hajdúhadház, a Veszprém - Újmajor, valamint a Tata - Környe - Gánt - Székesfehérvár - Veszprém - Újmajor útvonalakon.

A menetoszlopok 40 kilométer/óra sebességgel az alábbi útvonalakon közlekednek:

  • Hajdúhadház, - 4. főút - M35 elkerülő út - M35 autópálya - M3 autópálya - M31 autópálya - M0 autóút - M7 autópálya - 8. főút - Veszprém északi körút - Újmajor, valamint
  • Tata - 8119 út - Gánt elágazás, 8123. út Zámoly - Székesfehérvár - 8. főút - Veszprém északi körút, 830. út - Újmajor.

A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. Kérjük a járművezetőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

A lakosság megértését és türelmét köszönjük!

A Honvédelmi Minisztérium közleménye

konvoj_archív