Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Megpróbáljuk kihozni magunkból a legtöbbet”

Szöveg: Kánya Andrea |  2010. január 18. 22:14

Szombaton indultak útnak a Budapest-Bamako versenyzői. A Honvéd Dream Team csapatában ezúttal Bálint Zoltán mellett Gazdag Ákos és Barkó István foglal helyet. A trió túl van háromezer kilométeren, és kis pihenő után kedden folytatják az utat Marokkó irányába. Bálint Zoltán pilótát a spanyolországi pihenő alatt kaptuk telefonvégre.

„Nagyon jó az összhang az autóban, jól működik a csapatmunka, én azt hiszem talán ez az egyik legfontosabb most"- mondta telefonon Bálint Zoltán a spanyolországi Almeria kikötőjéből este 10 óra körül. „A technika is nagyon jól működik, szóval azt mondhatom, eddig minden gördülékenyen ment"- teszi hozzá a pilóta, aki csapatával már háromezer kilométert tett meg a szombati indulás óta – zökkenőmentesen.

A spanyol pihenő nem tart sokáig, hiszen a csapatok reggel 7 órakor már indulnak is tovább a komppal: a versenyzők a keddi nap során mintegy 733 kilométert tesznek meg, és egészen Marokkóig száguldanak.

A pilóta szerint a mezőny erős: „A tapasztalat és a rutin jól látszik a csapatokon, főleg azokon, akik a futamok elején állnak. Ez nyilvánvalóan előny, de megpróbáljuk kihozni magunkból a legtöbbet" – mondta Bálint Zoltán, aki azért mégsem panaszkodhat, mert mint azt a honvédelem.hu-nak a késői órákban elárulta, a verseny első napján negyedik helyen végeztek, a második nap pedig a tizenötödik helyet szerezték meg.

1595895654
 

Fotó: Galovtsik Gábor