Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megújul a budapesti Kassák Lajos utcai nőtlenszálló

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2022. február 24. 12:10

Az Európai Unió Kohéziós Alapja (KA) támogatásával és a Magyar Állam társfinanszírozásával, valamint a Honvédelmi Minisztérium költségvetési forrásának bevonásával valósul meg a - KEHOP-5.2.10-16-2018-00175 - „HM VGH vagyonkezelésében lévő Budapest, Kassák Lajos utcai nőtlenszálló épületenergetikai fejlesztése” című projekt.

kehop

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatói döntése alapján a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatala, a tervezett energetikai fejlesztésre bruttó 157,22 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást kapott. Az erről szóló támogatási szerződést 2019. szeptember 16-án írták alá. 

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség arra törekszik, hogy élen járjon a megújuló energiaforrások felhasználásában, a környezetbarát technológiák alkalmazásában. A honvédség kiemelt célja, hogy az alkalmazott környezettudatosság követendő példa legyen a dolgozók, a szakemberek és az épületbe látogatók számára.

A korszerűsítés során megtörténik az épület homlokzatának hőszigetelése és utólagos tetőszigetelése, valamint az épületben az elavult fa nyílászárókat modern, a hőtechnikai elvárásoknak megfelelő nyílászárókra cserélik. Az épület villamosenergia-ellátásának fedezésére a tetőszerkezeten HMKE napelemes kiserőmű telepítésére kerül sor. A projekt előkészítése 2019-ben kezdődött meg. A kivitelezés befejezésének tervezett időpontja 2022 második fele.