Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Konstruktív megbeszélések

Szöveg: Révész Béla | Fotó: Szabó Lajos zászlós, Nagy Gábor |  2022. február 24. 13:48

A Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnökével és a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkárával is találkozott február 24-én, csütörtökön az Európai Védelmi Ügynökség főigazgatója.

004

Az Európai Védelmi Ügynökség (European Defence Agency - EDA) huszonhat uniós tagországot tömörítő szervezete 2004 óta dolgozik az európai védelmi képességek fejlesztése érdekében. Tevékenysége kiterjed a technológiai rendszerek kutatására, innovációjára és a közös védelempolitikai műveleteket támogató képzésre is. Közvetítőként játszik szerepet a tagállamok között a védelmi szakpolitikai törekvésekben, valamint kiemelt feladata van az uniós finanszírozású védelmi tevékenységek területén.

A szervezet főigazgatója, Jiří Šedivý február 24-én találkozott Bozó Tibor vezérőrnaggyal, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnökével Budapesten. A látogatáson alapvetően a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program, valamint a Magyar Honvédség és az EDA közös céljainak áttekintése volt a téma.

LALA9982

Az EDA főigazgatója a nap folyamán megbeszélést folytatott Németh Gergellyel, a honvédelmi tárca védelempolitikáért felelős helyettes államtitkárával is.