Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A NATO képzési rendszerének aktualitásairól egyeztetett Benkő Tibor

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2022. február 24. 14:04

Udvariassági látogatáson fogadta Benkő Tibor honvédelmi miniszter Ludek Kolesa főtörzszászlóst, a NATO Defence Education Enhancement Program altisztképzéséért felelős koordinátorát február 24-én, csütörtökön. A héten a Honvédelmi Minisztérium Budapesten ad otthont a NATO szakértői szintű munkaértekezletének, melynek alapvető célja, hogy a szövetség egységes, stabil kiindulási alapot biztosítson a képzési rendszerének tekintetében a tag és partnerországok számára.

LALA9957

A találkozó során Ludek Kolesa főtörzszászlós beszámolt a kidolgozás alatt álló program (NCO Instructor Development Reference Curriculum) aktualitásairól és arról, hogy a budapesti workshop célkitűzése egy olyan oktatói és módszertani ajánlásokon alapuló dokumentum kidolgozása, amelynek segítségével egységesíthető a NATO tagországok, valamint a partnerországok képzési és oktatási rendszere az altisztképzés vonatkozásában is.

Benkő Tibor a találkozón kiemelte: „Magyarország 2013-as DEEP programhoz történő csatlakozása óta rengeteg tapasztaltot szereztünk, amelyet a jövőben is hasznosítani kívánunk, ezzel is erősítve a szövetség rendszerét.” A tárcavezető hozzátette: a Magyar Honvédség továbbra is aktívan részt kíván venni a közös munkában, mivel a világban jelenleg is tapasztalható biztonsági kihívások elleni küzdelemben nagy szükség van jól képzett kiképzőkre, oktatókra, valamint a változó világ kihívásaira reagálni képes altisztekre is. A honvédelmi miniszter hozzátette „A földrajzi régióban szerzett tapasztalataink azt mutatják, hogy a magyar katonák szakmai tudása, történelmi és kulturális tapasztalata és érzékenysége hatékonyan segíti a szövetség befolyásának kiszélesítését Közép-Európában” - fogalmazott a honvédelmi miniszter.

LALA9965

Ludek Kolesa főtörzszászlós köszönetet mondott Benkő Tibor honvédelmi miniszter támogatásáért és külön kiemelte, hogy az elmúlt 9 évben a programban résztvevő magyar altisztek szakmai és módszertani tudásuknak köszönhetően a Magyar Honvédség a szövetségen belül is a legkiválóbban teljesítők közé kerülhetett.

A további együttműködés azt is jelenti a Magyar Honvédség számára, hogy az MH Altiszti Akadémia tananyagfejlesztői folyamatos tájékoztatást kapnak majd a NATO DEEP újdonságairól, amelyekkel a hazai képzés is bővíthető, tovább-fejleszthető lesz.

LALA9969
Kapcsolódó cikkek
RT1_7316

Segédanyag - terepszínben

2022. február 23. 8:37