Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

védelempolitika

V4 védelmi miniszteri találkozó KLAC2893

Egyre szorosabb a V4-es katonai együttműködés

2021. október 14. 18:21

„A V4 története megmutatja, hogy a Visegrádi Csoport komoly hozzáadott értéket képvisel Európa számára” - mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka október 14-én, a Visegrádi Négyek vezérkarfőnökeinek értekezlete utáni megállapodás aláírásakor.

borító_2

Fontos, hogy mindenki magáénak érezze a haderőfejlesztési programot

2021. október 14. 9:50

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programnak köszönhetően folyamatosan érkeznek a Magyar Honvédség új technikai eszközei, és igen élénk a külföldi hadiipari beruházók érdeklődése is hazánk iránt. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, nemzeti fegyverzeti igazgató ugyanakkor a honvedelem.hu-nak adott interjújában hangsúlyozta: kellő társadalmi támogatottságra is szükség van a továbblépéshez.

indexkép_V4

A visegrádi négyek vezénylőzászlósai Tatán

2021. október 13. 21:02

A visegrádi négyek vezérkarfőnöki találkozó programjának keretében a résztvevő országok vezénylőzászlósai az MH 25. Klapka György Lövészdandár alakulatához látogattak október 13-án, szerdán.

LALA5086

Az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács delegációját fogadta a honvédelmi miniszter

2021. október 7. 18:35

Immár hatodik alkalommal látogattak Budapestre a vezető amerikai cégek felsővezetői, az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács szervezésében. A nyolc cég tizennégy képviselőjét - akik többek között a védelmi ipar, a kibervédelem, a gyógyszeripar, az orvosi technológiai ipar, az olaj- és gázipar és a dohányipar területéről érkeztek -a honvédelmi tárca képviseletében dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter fogadta október 7-én, csütörtökön.

1_johan_lagerlof_eloadas_2021-2 (3)

A svéd védelempolitika múltja, jelene és jövője

2021. október 3. 13:24

Geopolitikai adottságokról, a transzatlanti kapcsolatok jövőjéről, valamint az Európai Unió közös kül- és biztonságpolitikájáról is szó volt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának (HHK) rendezvényén.

LALA4580

Magyar-svéd védelempolitikai igazgatók konzultációja Budapesten

2021. szeptember 29. 11:22

Dr. Németh Gergely, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára munkalátogatáson fogadta Johan Lagerlöf svéd védelempolitikai igazgatót. A megbeszélésre a korábbi magyar-svéd kétoldalú konzultációkon azonosított feladatok részletes áttekintése érdekében került sor Budapesten, szeptember 28-án.

Nemzeti EDF információs nap KLAC4541

Benkő Tibor: meg kell teremtenünk azokat az alapokat, amelyekkel az ország és nemzetünk érdekeit szolgálhatjuk

2021. szeptember 21. 18:39

Az Európai Védelmi Alap hazai információs napját tartották - az Innovációs és Technológiai Minisztérium szervezésében - a Budapesti Kongresszusi Központban, szeptember 21-én, kedden. Az eseményen beszédet mondott Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos is.

konferencia_NKE (3)

Erős Magyarország erős Magyar Honvédség nélkül elképzelhetetlen

2021. szeptember 20. 16:39

„Célunk az, hogy 2030-ra hazánk Európa első öt, a világ pedig első tíz legbiztonságosabb országa között legyen” - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter szeptember 20-án, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezett konferencián.

Pentagon_nyitó

Védelempolitikai egyeztetések a Pentagonban

2021. szeptember 13. 21:49

Dr. Németh Gergely védelempolitikáért felelős helyettes államtitkár szeptember 7-10. között Washingtonban folytatott tárgyalásokat a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről.

HOÁT

A német-magyar együttműködés erősítéséről tanácskoztak Berlinben

2021. szeptember 3. 22:08

Thomas Silberhorn, Németország Szövetségi Védelmi Minisztériumának parlamenti államtitkára munkamegbeszélés keretében fogadta Szabó István honvédelmi államtitkárt szeptember 2-án, Berlinben. A találkozón áttekintették a két ország közötti szerteágazó védelmi együttműködés legidőszerűbb kérdéseit.