Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

védelempolitika

Brüsszel_HOÁT (2)

Elkötelezettek vagyunk a védelmi együttműködés megerősítése iránt

2022. május 17. 20:25

Az EU védelmi miniszterei Brüsszelben egyeztettek a Stratégiai Iránytű végrehajtásáról, a Védelmi Innovációs Központ létrehozásáról, valamint az európai védelmi befektetési hiányosságokról. A május 17-ei találkozón hazánkat Szabó István honvédelmi államtitkár képviselte

1

Szlovén-magyar kétoldalú katonai együttműködés bővítéséről tárgyaltak

2022. május 7. 8:47

A szlovén-magyar kétoldalú katonai együttműködés szorosabbra fűzése kapcsán egyeztetett dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka Robert Glavaš vezérőrnaggyal, a szlovén haderő vezérkarfőnökével Szlovéniában, május 6-án. A hivatalos látogatáson a két országot is érintő, Ukrajnában zajló háborúval kapcsolatos feladatokról, valamint Szlovénia és Magyarország kétoldalú katonai együttműködésének bővítési lehetőségeiről tárgyaltak.

IMG_2161

Tovább erősödik a közép-európai régió biztonsága

2022. május 4. 21:18

Újabb szintre lépett a Székesfehérváron települő Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság (Headquarters Multinational Division Centre, HQ MND-C), amely az Észak Atlanti Tanács által Brüsszelben kiadott úgynevezett aktiválási dokumentumnak köszönhetően május 3-án elérte a Nemzetközi Katonai Parancsnokság státuszt a NATO haderő struktúrája részeként.

IMG_8477

Missziók: tapasztalat és jövőkép

2022. május 4. 21:03

Az MH Transzformációs Parancsnokság Honvéd Tudományos Kutatóhely szervezésében rendezték meg „A Magyar Honvédség jelenlegi és lehetséges műveleti hadszínterei” című konferenciát május 4-én, szerdán, Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban.

borító_amerikai

Magyarországra látogatott az Amerikai Egyesült Államok Hadserege V. hadtestének parancsnoka

2022. április 13. 21:00

Garas László vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnokság törzsfőnökének műveleti helyettese április 13-án, a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában fogadta John S. Kolasheski altábornagyot, az Egyesült Államok V. Hadtestének parancsnokát.

Németh-Gergely_nyitó

NATO-beosztásban folytatja munkáját

2022. március 31. 13:55

A védelempolitika területén, de már NATO-beosztásban folytatja munkáját dr. Németh Gergely, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára.

DDC-OFFICIAL-20220324-089-0110

Védelempolitikai igazgatók találkozója Londonban

2022. március 26. 11:34

David Hogan-Hern, a brit védelmi minisztérium védelempolitikai igazgatójának meghívására, dr. Németh Gergely, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára március 24-25-én kétnapos látogatásra érkezett Londonba.

borító_miniszteri

„Hazánk védelme a mi kötelességünk és a mi felelősségünk!”

2022. március 26. 9:24

„Őseink életük feláldozásával megteremtették hazánk értékeit. A mi dolgunk, hogy megvédjük azokat, ezért kell az erős Magyar Honvédség. A béke és a biztonság önmagában nem létezik, azért küzdeni és harcolni kell” - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter Pécsett, március 25-én, pénteken.

IMG_6486

Többnemzeti lett a magyar zászlóalj-harccsoport

2022. március 24. 21:48

Szárazföldi erőkkel is erősíti védelmét a NATO a keleti szárnyán. A részletekről a NATO-csúcstalálkozón részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter számolt be Budapesten, március 24-én.

A_velunk_elo_mult_Nemzedekek_hagyomanya_konferencia (7)

A múltból meríteni

2022. március 24. 21:38

„Nemzedékek hagyománya – A velünk élő múlt II. Emlékezés az 1921 és 1923 között történt magyar–osztrák határ-megállapítás történelmi és helytörténeti eseményeire” címmel rendezett konferenciát a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület március 24-én, Szombathelyen.