Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

védelempolitika

UNFICYP Military Police Platoon ünnepélyes aláírása (10)

Erősödnek a magyar-brit kétoldalú kapcsolatok

2021. július 20. 22:06

Kétnapos munkalátogatás keretében fogadta David Hogan-Hern brit védelempolitikai igazgatót Németh Gergely védelempolitikáért felelős helyettes államtitkár és Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese. A megbeszélésre dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Penny Mordant brit védelmi miniszter által, 2019. július 17-én jóváhagyott együttműködési menetrend alapján került sor.

UNFICYP Military Police Platoon ünnepélyes aláírása (9)

Megerősített támogatás az ENSZ ciprusi missziójának

2021. július 19. 19:42

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban tartott magyar-brit védelempolitikai találkozón írták alá július 19-én azt a technikai megállapodást, amely logisztikai támogatást biztosít az ENSZ ciprusi békefenntartó misszióban szolgálóknak.

magyar-amerikai Végrehajtási Megállapodás(17)

Aláírták a magyar-amerikai Végrehajtási Megállapodást

2021. július 16. 18:10

Aláírták az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország között hatályban lévő Védelmi Együttműködési Megállapodás keretében, az MH 59.Szentgyörgyi Dezső Repülőbázist és az MH Pápa Bázisrepülőteret érintő Végrehajtási Megállapodást július 16-án, pénteken, Kecskeméten. Az egyezmény keretében a kecskeméti repülőbázis és a pápai bázisrepülőtér további, alapvetően infrastrukturális és technológiai fejlesztései várhatóak.

Belgrád (1)

Magyar-szerb védelempolitikai igazgatói találkozó Belgrádban

2021. július 13. 12:05

Dr. Németh Gergely, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára július 5-6-án, delegáció élén Belgrádba látogatott, hogy hivatalos tárgyalást folytasson Predrag Bandić-csal, a szerb Védelmi Minisztérium védelempolitikai helyettes államtitkárával. A tárgyalás aktualitása a NATO KFOR parancsnoki pozíció 2021 őszétől egy éves időtartamra tervezett magyar átvétele, célja a magyar-szerb kétoldalú katonai együttműködés áttekintése volt.

LALA0673

A V4 védelempolitikai igazgatók találkozójával kezdetét vette a magyar V4 elnökség

2021. július 12. 11:36

Köszönhetően a javuló járványügyi helyzetnek, a V4 országok védelempolitikai igazgatói, immáron személyesen találkozhattak július 8-9-én, Budapesten. A magyar delegációt dr. Németh Gergely, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára vezette. Az egyeztetés elsődleges célja a 2021. július 1-jén kezdődött magyar V4 elnökség védelempolitikai és katonai együttműködési programjának megvitatása és a 2021 őszi V4 védelmi miniszteri találkozó előkészítése volt.

Brüsszelbe utazott a Magyar Honvédség parancsnoka  (3)

Brüsszelbe utazott a Magyar Honvédség parancsnoka

2021. július 6. 12:13

A NATO Katonai Bizottságának elnökével és Magyarország NATO külképviseleti vezetőivel folytatott megbeszéléseket dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnoka július 6-án, kedden, Brüsszelben. A megbeszéléseket követően állománygyűlés keretében adott választ a külszolgálattal összefüggő, állományt foglalkoztató kérdésekre.

20210629-VPHAT-albania 01

Albán-magyar védelempolitikai igazgatók találkozója

2021. június 29. 9:34

Dr. Németh Gergely, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára június 24-25-én, delegáció élén Tiranába látogatott, hogy hivatalos tárgyalást folytasson Florian Kalival, Albánia védelmi minisztériumának védelempolitikai igazgatójával.

20210623_ng (3)

„A Visegrádi Négyek mostanra biztonságfogyasztókból biztonságot termelő közösséggé váltak”

2021. június 25. 7:18

Július 1-től Magyarország veszi át a V4-es együttműködés elnökségét. A feladat előszobájában dr. Németh Gergellyel, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkárával beszélgettünk a visegrádi kezdeményezés elmúlt harminc évéről, jelenéről és jövőjéről.

Pozsony_biztpol_megáll (1)

Magyar–szlovák kétoldalú védelmi együttműködésről szóló megállapodást írtak alá Pozsonyban

2021. június 18. 10:29

A GLOBSEC Bratislava Fórum 2021 nemzetközi biztonságpolitikai konferencia margóján dr. Németh Gergely, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára a 2021. évre vonatkozó magyar–szlovák kétoldalú védelmi együttműködésről szóló megállapodást írt alá Martin Sklenárral, a szlovák Védelmi Minisztérium Védelempolitikai Szekció főigazgatójával június 17-én, csütörtökön.

RT1_7938

Erősödő együttműködés a biztonság és a védelem területén

2021. június 15. 19:31

Dr. Németh Gergely, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelő helyettes államtitkára fogadta a Szeimasz Litván−Magyar Baráti Csoportjának magyarországi hivatalos látogatáson lévő delegációját. A litván küldöttséget Laurynas Kasčiūnas, a Baráti Csoport elnöke vezette. A látogatók között volt Vytautas Pinkus, a Litván Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete is.

×