Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

védelempolitika

Vilnius_11

Litvániába látogatott a Magyar Honvédség parancsnoka

2022. szeptember 21. 10:46

Hivatalos látogatást tett Litvániában dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, akit Valdemaras Rupšys altábornagy, a Litván Fegyveres Erők vezérkarfőnöke és Mindaugas Steponavičius dandártábornok, a Litván Fegyveres Erők törzsfőnöke fogadott katonai tiszteletadás mellett szeptember 19-én, hétfőn, Vilniusban.

LALA6101

Nemzetközi válságkezelési gyakorlat indult a Honvédelmi Minisztériumban

2022. szeptember 19. 18:06

A nemzeti megnyitóval elkezdődött az Európai Unió Integrated Resolve 2022 nemzetközi válságkezelési gyakorlat a Honvédelmi Minisztériumban szeptember 19-én, hétfőn.

IMG_4230

V4 védelempolitikai igazgatói találkozó Modrában

2022. szeptember 7. 15:37

A V4 védelempolitikai igazgatók szeptember 5-6-án, Modrában rendezett találkozójával kezdetét vette a szlovák V4 elnökség védelempolitikai eseményeinek sorozata. A nyitórendezvényen hazánkat Hajnik László, a HM védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára képviselte. A megbeszélés elsődleges célja a szlovák V4 elnökség védelmi programjának megvitatása és a V4 védelmi miniszterek szeptember végi ülésének előkészítése volt.

EU DPD ules Praga

Védelempolitikai igazgatói megbeszélést tartottak Prágában

2022. július 11. 12:41

Prágában találkoztak az Európai Unió védelempolitikai igazgatói , hogy megvitassák azokat a biztonsági kihívásokat és védelmi kérdéseket, amelyekre minél előbb választ kell találnia az uniónak.

MH_AA_kapott_vezetők (3)

Állománygyűlés a Magyar Honvédség vezető állománya részére

2022. július 8. 16:51

Bemutatkozott a Honvédelmi Minisztérium vezetése a Magyar Honvédség alakulatainak parancsnokai és vezetőállománya részére július 8-án, pénteken, Szentendrén. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és a tárca államtitkárai - szakmai életútjuk mellett - szóltak a tárcában betöltött szerepükről, küldetésükről is.

PÁT_sajttáj_index

Veszélyes korban élünk

2022. július 6. 13:28

Július hatodikán, Budapesten tartott sajtótájékoztatót Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója és Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Az esemény fő témaköre a fokozódó migrációs nyomás volt.

miniszteri_képek_ Mathias Corvinus Collegium_előadás (6)

Hazánk büszke, megbecsült és elismert tagja a NATO-nak

2022. július 4. 22:30

„Kiemelt célunk Magyarország biztonságának garantálása” - hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter „Új kihívások, új megoldások” címmel tartott előadásában július 4-én, hétfőn, a Mathias Corvinus Collegium budapesti képzési központjában. A rendezvényen - mások mellett - részt vett dr. Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára.

miniszter berlin 01

Németország meghatározó szövetséges és stratégiai partner

2022. június 28. 15:00

Németország a haderőfejlesztésben és a védelempolitikában is meghatározó szövetséges és stratégiai partner Magyarország számára - emelte ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter június 28-án, kedden Berlinben, Christine Lambrecht német védelmi miniszterrel folytatott megbeszélése után.

V4 Debrecen KLAC2951

Debrecenben tanácskoztak a V4-es országok vezérkarfőnökei

2022. június 14. 20:23

„Folytatni fogjuk az együttműködést” - mondta újságírói kérdésre dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Visegrádi Négyek vezérkarfőnökeinek tanácskozását követően, június 14-én, kedden, Debrecenben.

CSDP Olympiad France - 1

NKE-s hallgatói sikerek a CSDP Olympiad nemzetközi tudományos versenyen

2022. június 13. 20:47

2022 első felében az Európai Unió Tanácsának soros elnökségi tisztségét Franciaország látja el. Az elnökségi feladatok közé tartozik a VI. Közös Biztonság- és Védelempolitikai Olimpia (Common Security and Defence Policy (CSDP) Olympiad) lebonyolítása is, amelyet az aktuális elnökség kétévente szervez meg az Európai Biztonság- és Védelempolitikai Akadémia (European Security and Defence College, ESDC) vezetésével.