Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar-olasz védelempolitikai igazgatói találkozó Budapesten

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: Honvédelmi Minisztérium, Szabó Lajos zászlós |  2024. április 18. 10:26

Április 15-16-án Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkárának meghívására hazánkba látogatott Enrico Barduani vezérőrnagy, olasz védelempolitikai igazgató.

202404_Bp_magyar-olasz_védpol_tárgyalás_HM

A magyarországi hivatalos program során az olasz védelempolitikai igazgatót és delegációját udvariassági látogatáson fogadta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.

A kiemelkedően magas színvonalú magyar-olasz kétoldalú katonai és védelmi kapcsolatok fenntartása közös érdekünk, így a hivatalos tárgyalás során a felek egyeztettek az együttműködés főbb aspektusairól, az elkövetkező időszak kiemelt eseményeiről és az együttműködés fejlesztésének gyakorlati lehetőségeiről.

A megbeszélés kiváló alkalmat biztosított arra, hogy a felek napjaink főbb regionális és globális védelempolitikai kihívásai kapcsán részletesen ismertethessék kialakított szakmai álláspontjaikat. Az olasz és a magyar védelempolitikai igazgatók egyetértésben hangsúlyozták, hogy a kétoldalú együttműködés fejlesztése iránt továbbra is szilárdan elkötelezettek.

202404_Bp_magyar-olasz_védpol_tárgyalás_SZL (2)