Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Menekítették a Raptorokat

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu / DefenseNews |  2011. szeptember 2. 17:36

Az amerikai légierő parancsnoksága tapasztalt pilóták számára ideiglenes repülési engedélyt adott, hogy a Virginiában található Langley-Eustis légibázisról evakuálják az egyenként 140 millió dollárt érő F-22 Raptor típusú repülőgépeket. A gépeknek az Irene hurrikán miatt kellett elhagyniuk a bázist.

Az F-22 vadászrepülőgépek, amelyek repülése ideiglenesen fel van függesztve, négy hónap után emelkedtek újra a levegőbe és repültek át az Indiana államban található Grissom bázisra.

Chad Steffey, a légierő szóvivője elmondta: „Az előrejelzések alapján az Irén hurrikán eléri Dél-Virginiát és, ezért az 1. vadászrepülő század parancsnoka, a vagyonvédelem érdekében kezdeményezte az F-22 Raptorok evakuációját."

Az átrepülés végrehajtásával a repülési tilalom újra él. Azok után, hogy a Langley-Eustis légibázis újra biztonságos lesz, a Raptorok visszatérnek a légitámaszpontra.

Az F-22 Raptorok repülését 2011. május 3-án függesztették fel a fedélzeti oxigénellátó rendszer (OBOGS) meghibásodása miatt. Az OBOGS meghibásodásának tulajdonítják a 2010 novemberében, Alaszkában bekövetkezett katasztrófát.