Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Menetgyakorlaton a parancsnokok

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy |  2011. március 28. 8:36

Két óra tíz perc alatt tették meg a húsz kilométeres távot az 5. Bocskai István Lövészdandár főnökségeinek és alegységeinek parancsnokai. A Polyák András alezredes, törzsfőnök-helyettes által vezetett menet a Debrecen-Hajdúsámson műutat keresztező hadiúttól indult és Dombos tanyán, valamint Fényes telepen keresztül a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázisig tartott.

Az éves kiképzési terv szerint hat kilométeres menetgyakorlaton havonta, húsz kilométeresen pedig negyedévente kell részt venni a katonáknak.

Ahogy azt dr. Böröndi Gábor dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka az év első dandársorakozóján elmondta, ebben az évben is kiemelt figyelmet fordít a katonák állóképességének ellenőrzésére, a jó fizikai kondícióra, hiszen az átalakuló Magyar Honvédség teljesítőképességét növelni kell. A parancsnok szerint a katonák – főként a külszolgálatot vállalók – fizikai felkészültségre különösen nagy gondot kell fordítani, ezt a célt szolgálják a kötelezően végrehajtandó menetgyakorlatok is.
A dandártörzs tagjai az év első húsz kilométeres távot sikeresen teljesítették.

1595916055

 Fotó: A szerző felvételei