Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mezei futóbajnokság – mezei körülmények között

Szöveg: Demény Andrea |  2011. február 24. 12:28

Új helyszínen, a laktanya melletti gyakorlótéren rendezték meg a napokban a tatai MH. 25 Klapka György Lövészdandár idei mezei futóbajnokságát. Ez a verseny a „beugrója” az áprilisban megrendezendő Magyar Honvédség szintű versenynek. Az alakulat állományából hetvenöten indultak el a különböző versenyszámokban.

A változatos terepviszonyok megdolgoztatták a lábizmokat. Füves, sáros terep, fagyott föld, és a szintkülönbség egyaránt nehezítette a katonák dolgát.
A gyakorlóegyenruhában teljesítendő 3000 méteres futás, a sportöltözékes 6000 méteres futás, valamint a 4×1000 méteres fegyveres váltó résztvevőit Sándor Zsolt ezredes, az alakulat parancsnoka köszöntötte. A versenyszámokhoz bemelegítéssel készültek a katonák, majd a kijelölt útvonalon rótták a célba érésig a köröket. Természetesen szurkolótábor is lelkesítette a versenyzőket, akik próbálták felülszárnyalni saját teljesítményüket.

Először a háromezer méteres távot teljesítették a versenyzők, majd rövid technikai szünet után következett a hat kilométeres verseny. A fegyveres váltó csapataiban egy-egy hölgykatona is a rajtvonalra állt, és cseppet sem maradva le férfitársaik teljesítményétől, méltóképpen képviselte a gyengébbik nemet. Az egyenként ezerötszáz méteres távon mindenki maximálisan teljesített, és az utolsó métereken nagyobb iramot diktálva adták át a fegyvert a következő indulónak.

Eredményhirdetésre a következő hétfői dandársorakozón került sor, ahol a dandár parancsnoka adta át az érmeket, okleveleket, és a kupákat. Az összesített pontversenyen 3. lett a logisztikai zászlóalj, 2. a törzstámogató század, 1. pedig a lövészzászlóalj.