Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

MH Katonai Háromtusa Bajnokság

Szöveg: Dr. Varga József |  2011. szeptember 25. 10:22

Szeptember 21-22-én került sor Szentendrén a 2011. évi MH Katonai Háromtusa Bajnokságra. Amint azt dr. Eleki Zoltán alezredes, a HVK Kiképzési Csoportfőnökség kiemelt testnevelő főtisztje, a verseny MH-ellenőre elmondta: ez a rendezvény az év utolsó MH szintű versenye.

Az MH Központi Kiképző Bázis (MH KKB) izbégi és szentendrei objektuma kiváló helyszíne volt a lövészet, a kézigránátdobás és a háromezer méteres, felszereléses futás lebonyolításának. Mivel az időjárás is kegyeibe fogadta a szervezőket, a bajnokság 21 csapatának 180 versenyzője ideális körülmények között kezdte meg a versengést. Az első napon a lövészetet és a kézigránátdobást bonyolították le, a második napra a késleltetéses indítású futás maradt.

1595925044
Az izbégi lőtéren Mikusi Zsolt ezredes megnyitó beszédében méltatta a bajnokság jelentőségét és eredményes versenyzést kívánt valamennyi résztvevőnek.

Az MH 2011. évi Katonai Háromtusa Bajnoksága végig jó hangulatban, bajtársias légkörben, korrekt eredményekkel zajlott le. A rendezvény zárásaként a szentendrei kiképző bázis Kossuth terén felsorakozott csapatok a kemény küzdelemben kiérdemelt díjakat Mikusi Zsolt ezredestől, és dr. Eleki Zoltán alezredestől vehették át.

Az összesített csapatversenyben a legeredményesebb az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis csapata lett, a rendező MH KKB a 6. helyezést érte el.

A Honvéd Vezérkar főnökének Vándorserlegét az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis,
a Honvéd Vezérkar Kiképzési Csoportfőnökség megbízott csoportfőnökének különdíját az MH Támogató Dandár,
az MH KKB parancsnokának különdíját a lövészetben legtöbb találatot elért MH 86. Szolnok Helikopter Bázis,
az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola  megbízott igazgatójának különdíját az MH Támogató Dandár női csapata kapta.

A verseny kiváló megszervezéséért és lebonyolításáért a Honvéd Vezérkar főnök különdíját és a Magyar Honvédség Támogató Dandár parancsnokának különdíját a rendező alakulat parancsnoka vehette át.

1595925045

 Fotó: Oroszki Nóra,
Dr. Varga József

https://honvedelem.hu/files/files/28096/mh_katonai_háromtusa_bajnokság.pdf