Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Michelin csillagos éttermek között a tatai dandár konyhája

Szöveg: Kozák Piroska őrnagy | Fotó: Vasadi Zoltán István |  2023. szeptember 14. 9:32

A tatai Platán Gourmet étterem, valamint a Magyar Konyha folyóirat főszervezésében rendezték meg a SVÉT 13.0, azaz a Stílusos Vidéki Éttermiség elnevezésű gasztro-fesztivált szeptember 9-10-én. A tavalyi év sikerén felbuzdulva, idén is kitelepült az MH Klapka György 1. Páncélosdandár, hogy a rendezvény látogatóit ismét egy különleges menüsorral lepjék meg. Az alakulat gasztro-pontját megtekintette az esemény fővédnöke, Lévai Anikó asszony is.

gasztro_nyitó

A dandár részvételének egyik fő specialitása, hogy a vendégek számára kínált háromfogásos meleg ételt szakszerű kiszolgálással, a honvédségnél jelenleg legmodernebbnek számító mozgókonyha alkalmazásával, azaz a tábori étkeztetés képességéinek bemutatásával biztosította. Az alakulat étkezdéjének vezetője, Károlyi Balázs törzsőrmester az ősz hangulatának megfelelő ízekkel teli menüsort állított össze, melynek főszereplője idén a mangalica volt. Előételként Jókai palacsintát fogyaszthattak a látogatók mangalica és kolbász töltelékkel, mustárhabbal; főételként mangalica gulyást tepertős pogácsával; desszertként pedig szőlő- és szilvahabbal, valamint borzselével ízesített vucerlit.

Az alakulat sikere idén sem maradt el, hiszen több mint 1500 menüt szolgált fel az étkezde állománya nem csak a rendezvényre érkezők, hanem a szervezők és a Magyar Konyha magazin munkatársai részére is.