Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

MiG-ek a Szuhojok ellen

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2012. április 26. 15:03

Oroszország voronyezsi területén található Buturlinovka repülőterén április 24-én megkezdődött az orosz légierő repülő-harcászati kiképzése MiG–29 SzMT típusú vadászrepülőgépekkel.

A nyugati katonai körzet sajtószolgálatának információja szerint a repülőkiképzés során a Kurszki repülőcsoport pilótái MiG–29 típusú repülőgépeikkel feltételezett légiharcot vívnak a voronyezsi és a tveri terület pilótáival, akik Szu–34 és Szu–24 típusú frontbombázóikkal, valamint MiG–31 vadászrepülőgépeikkel veszik fel a harcot.

A nyugati katonai körzet sajtószolgálatának vezetője, Andrej Bobrun ezredes elmondta, hogy a MiG–29 vadászrepülőgépek feladatai között szerepel a szárazföldi erők támogatása, valamint az ellenséges légicélok felderítése és azok megsemmisítése. A pilóták eredményességének és hatékonyságának pontos értékeléséhez számítógépes rendszert fognak alkalmazni. A repülőkiképzés április 27-ig tart.

Más információk szerint április 24-én, az amuri területen is zajlott egy gyakorlat a távolsági repülők részvételével. A törzsvezetési gyakorlaton Tu–95MSz és Tu–22M3 típusú bombázók, valamint An–12, An–26 és An–30 típusú szállító repülőgépek vettek részt. A gyakorlat során mintegy negyven bevetést hajtottak végre, amely során a litovkai lőtéren elhelyezett célokra tíz robotrepülőgépet indítottak és ugyanennyi repülőbombát dobtak.