Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mikulás ünnepség Veszprémben

Szöveg: Demeter Ferenc |  2010. december 7. 11:39

December 6-án délután, Veszprémben, a Kossuth laktanyában – a hideg és a csúszós utak ellenére – több mint százharminc gyerek nagy izgalommal várta a mikulást. A városban és környékén még mindig tartotta magát a tél, ezért a mikulás és a krampuszai a laktanya udvarára akár szánkón is jöhettek volna.

A rendezők a mikulás ünnepségre érkező a gyerekeket a laktanya étkezdéjében látták vendégül. A várakozás hosszú perceit egy, a gyerekeknek szóló műsorral töltötték ki. Az énekes gyerekdalokkal szórakoztatta a kicsiket, akik az ismert daloknál szívesen kapcsolódtak be az éneklésbe. Szinte az összes ismert mikulásról szóló gyerekdalt elénekelték, de a jelenlévőknek az énekesek kedveskedtek több új, eddig ismeretlen gyerekdallal is.

1595911206
Végre elérkezett a nagy pillanat és megérkezett a mikulás, aki csak nehezen tudott átvergődni az őt váró lelkes gyerekseregen. „Ki tud az ünnephez kapcsolódó verset, vagy éneket bemutatni a többi gyereknek?" – hangzott a következő feladat. Voltak bőven jelentkezők és a produkciókért természetesen járt a mikulástól a dicséret, na meg az ajándék.
Ezt követően kezdődött el a mikuláscsomagok osztása.

A szervezők a honvedelem.hu érdeklődésére elmondták: idén, immár hagyományosan a harmadik alkalommal rendezték meg a mikulásünnepséget. Az alakulatnál dolgozók családjaiban közel százötven kiskorú gyerek van, a rendezvényre csak néhányan nem tudtak eljönni. A mikulás csomagokat a Honvédszakszervezet, a műsort és az üdítőt pedig alakulat biztosította.

A csomagok ajándékok átadását követően külön szólították azokat a gyerekeket, akiknek valamelyik szülője jelenleg misszióban van, ezért az év végi ünnepeket nem a családi körben fogják tölteni. A külön ajándékokat az alakulat parancsnoka Szücs József mérnök ezredes adta át. A szervezők elmondták, hogy az alakulatnál jelenleg tizenhét ilyen gyerek van és akik nem tudtak ma ide eljönni, azokhoz az elkövetkezendő napokban juttatják el a mikulás és az alakulat ajándékát.
Az ünnepség zenés esttel folytatódott, de a gyerekek természetesen meglátogathatták a játszóházat is.

1595911207
 

 Fotó: A szerző felvételei