Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Missziós hírmondók - a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. március 8. 9:52

Az EUFOR-misszió 26. váltásába tizenhét katonai szervezet delegált tagokat, köztük a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred is.

MH_2022_3_borito

A kontingens egy éven át – 2023. február 27-ig – látja el teendőit; hat hónapon keresztül teljes létszámmal (147 fő) tevékenykednek Bosznia-Hercegovinában, majd a tervek szerint szeptembertől az állomány nagyobb része (117 fő) hazatér, s itthonról ad készenléti szolgálatot, a nyugat-balkáni állam területén pedig harmincan maradnak.

A várható feladatokról még elutazása előtt beszélt a székesfehérvári ezred dunántúli híradó és informatikai főközpont rádióvevő-vezérlő alcsoportjának szakaszparancsnoka, Arnót Anita. A szakaszvezető elmondta: immár negyedik alkalommal vesz részt misszióban, tehát nem ismeretlen számára a műveleti területen történő szolgálat. Bosznia-Hercegovinában a lövészszakasz híradókatonáival fogja biztosítani a folyamatos kapcsolattartást, egyúttal adminisztrálja a tőlük kapott jelentéseket. Az itthon várakozó szeretteit illetően hangsúlyozta: szerencsére a hozzátartozói már kezdenek megbarátkozni a tartós távollétekkel, a katonalét velejáróként fogadták el, hogy egyenruhásként bizonyos időszakokat – a boszniai misszió miatt most éppen hat hónapot – távol kell töltenie tőlük.

További részletek a Magyar Honvéd magazin március 11-én megjelenő számában!