Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mit jelent a haza?

Alkotási pályázat fiataloknak

Szöveg: Bányász Eszter | Fotó: Szováthy Kinga és archív |  2022. szeptember 9. 8:07

Alkotási pályázatot hirdet a Magyar Honvédség Parancsnoksága fiatalok számára, hogy művészetükön keresztül kifejezhessék, mit jelent számukra a haza, a biztonság, a katonaság és a hősiesség.

rajzpalyazatnyit

Az általános iskolás tanulók (6.-8. évfolyamosok) és a nappali tagozatos középiskolás diákok 2022. október 14-ig tudják pályaművüket személyesen, vagy postai úton benyújtani a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban. Mivel a cél a feladat minél kreatívabb megoldása, a technika nincs megszabva: lehet rajzolni, festeni, montázst készíteni, zsírkrétával alkotni, de akár vegyesen is lehet a különféle technikákat alkalmazni az A/3-as vagy A/4-es méretű művekhez.

A két korosztály tanulóinak munkáit külön-külön díjazzák. Az oklevelek mellett olyan értékes nyereményekért érdemes nevezni, mint a honvédségi légi járművel való repülés, egy harcászati bemutató megtekintése, vagy ingyenes részvétel egy nyári honvédelmi táborban. Az az iskola, ahonnan a legtöbb pályamunka érkezik, megkapja a „legaktívabbak a jók között” díjat, amellyel térítésmentes utazással biztosított honvédelmi élménynapot nyernek.

Annak érdekében, hogy a munkák minél szélesebb közönséghez eljuthassanak, az eredményhirdetés után kiállítás is nyílik a beérkezett pályaművekből. Decemberben pedig olyan katonáknak küldik el ajándékba „Te vagy az én Hősöm” címmel, akik külhoni missziós szolgálatot teljesítenek.

A nevezés ingyenes, a leadott alkotások érvényességéhez a hátoldalukon fel kell tüntetni az alkotó nevét, életkorát, iskoláját, osztályát; az alkotó, vagy törvényes képviselőjének az email címét, illetve telefonszámát. Emellett jelentkezéskor mindenképp csatolni szükséges a pályázó/törvényes képviselője által aláírt (csatoltan letölthető) adatkezelési nyilatkozatot is.

Amennyiben kérdése merül fel a pályázat vagy a jelentkezés kapcsán, felteheti az [email protected] email címen, tárgyként megjelölve a pályázat kódszámát: MHPGY1, vagy hívhatja az MHP Társadalmi Kapcsolatok és Életpálya Fejlesztési Főnökséget a 06 1 2365112 telefonszámon.

Alkotas palyazat_plakat_02