Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rekord Szolnokon

Szöveg: MH 86. Szolnok Helikopter Bázis | Fotó: Magyar Gábor önkéntes műveleti tartalékos százados |  2022. szeptember 9. 7:07

Talán az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis történetében is egyedülállónak számít, hogy a szeptember 5-ei bázissorakozón 34 újonnan érkezett fiatal tisztet és altisztet köszönthetett dr. Koller József dandártábornok, a bázis parancsnoka.

szolnokb1

Dr. Koller József dandártábornok üdvözlő csomaggal és bázisfelvarróval köszöntötte a Szolnokra érkező, frissen avatott hadnagyokat, az Acélkockát végzett altiszteket és a bázison beosztást kapott fiatal tiszteket.

szolnokb2

„Szolnok büszke lehet arra, hogy képes volt újra gondolni a repülőműszaki szakképzést és arra is, hogy nagy szerepet játszhatott a 2018-ban újra indított hazai pilótaképzésben, aminek első fecskéi éppen ezen a napon landolhattak a helikopter-zászlóaljaknál. Ezzel együtt az alakulat növelni tudta a csapatoknál a harcoló katonák számát, ami a Magyar Honvédség célkitűzései alapján, a képességfejlesztések elérésének szempontjából nagy jelentőséggel bír” – fogalmazott a dandártábornok.

A bázisparancsnok emlékéremmel köszönte meg az előléptetett állomány kitartó munkáját.