Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mol-alkalmazottakat öltek meg Pakisztánban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. január 21. 9:47

Támadás érte a Mol pakisztáni leányvállalatának konvoját az ázsiai ország északnyugati részén – jelentette az AP hírügynökség. A támadásban a magyar olajipari vállalat két alkalmazottját megölték, kettőt pedig elhurcoltak, a konvojt védő négy katonát szintén megölték. Az áldozatok és az elrabolt emberek mind pakisztáni állampolgárok voltak.

Fegyveresek támadták meg csütörtökön a Mol magyar olajvállalat alkalmazottjait Pakisztánban – jelentette a helyi hatóságokra hivatkozva az AP amerikai hírügynökség. A támadók két Mol-alkalmazottat megöltek, kettőt pedig magukkal hurcoltak, a hírt csütörtökön késő este a Mol is megerősítette.

Az támadásban négy pakisztáni katona is meghalt, akik a Mol-alkalmazottak két autóból álló konvoját védték. Halid Umerzaj, a vidék főadminisztrátora azt mondta, hogy a megölt és az elrabolt Mol-alkalmazottak mind pakisztáni állampolgárok voltak – írja a Washington Post. A Mol szerint a pakisztáni katonaság és rendőrség nagy erőket vetett be az eset körülményeinek kivizsgálására és az elkövetők elfogására.

Umerzaj szerint az alkalmazottak a Mol pakisztáni leányvállalatának, a Mol Pakistannak az alkalmazásában álltak, amely olajkutatással foglalkozik a dél-ázsiai országban.

A támadás az északnyugati országrészben, Kohát térségben történt. A vélhetően szélsőséges iszlamista fegyveresek a munkából hazatérő dolgozók gépkocsioszlopát támadták meg.

Pakisztánnak jelentős olaj- és gázkészletei vannak az ország déli és északnyugati részén, de ezek feltárása nagyon kockázatos a térségben uralkodó rossz biztonsági helyzet miatt.

A Washington Post szerint fegyveresek már korábban is rendszeresen támadták meg helyi és külföldi olajvállalatok munkatársait, ami miatt több vállalat is visszavonulót fújt már a térségben.

Címkékvizsga