Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Múlt és jövő

Szöveg: Trautmann Balázs | Fotó: Nagy Gábor |  2022. április 2. 16:54

Az 1963-ban alakult Honi Rádiótechnikai Századnál szolgálatot teljesítő katonák munkáját megörökítő emléktáblát avatta fel Benkő Tibor honvédelmi miniszter április 2-án, Boldogon. A tárcavezetőt Laczkó Roland, a község polgármestere, valamint Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője fogadta.

Boldog_emléktábla_avatás (6)

„Emlékezzünk a dicső múltra, emlékezzünk elődeinkre, hőseinkre. S emlékeztessünk, hogy a jövő nemzedéke és generációja, a fiatalok tovább vigyék ezeket a hagyományokat” – emelte ki a generációkon átívelő történelmi hagyományok fontosságát Benkő Tibor. A miniszter leszögezte: a Boldog helyőrségben szolgáló katonák országunk védelmének fontos részét jelentették. „A rádiótechnikai század a magyar légtér biztonságán keresztül Magyarország és a magyar emberek biztonságát szolgálta” – tette hozzá.

„Elismerés és köszönet jár egyrészt Boldog községnek, a település lakóinak és mindenkinek, aki ezt a feladatot felvállalta. Köszönet a hagyományőrzőknek és a század volt katonáinak is – mindazoknak, akik fenn akarják tartani ennek az egységnek az emlékét, hiszen rengeteg ember szolgált itt tisztességgel, becsülettel” – mondta el Benkő Tibor. „Emlékeztessen minket ez a tábla arra is, hogy országunk védelmének ügye mindennapjaink meghatározó feladata. Örök mementó legyen az emlékezet köve itt, Boldogon. Figyelmeztessen minket arra, hogy a haza védelme, a magyar emberek ügyének a szolgálata az örök – s örök kell, hogy maradjon” – tette hozzá a tárcavezető.

Boldog_emléktábla_avatás (10)

Az avatást követően az emlékezés koszorúit helyezték el a Berecz Antal Helytörténeti és Kulturális Alapítvány kezdeményezésére állított emléktáblánál, majd Baffi István plébános áldotta meg az emlékművet. Az ünnepséget a Boldogi Hagyományőrző Csoport férfikórusa és a népdalkör műsora zárta.