Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Musarraf: Nem lesz invázió!

Szöveg: honvedelem.hu/MTI |  2008. január 21. 13:04

Határozottan cáfolta Pervez Musarraf pakisztáni elnök, hogy az amerikai hadsereg az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet elleni hajtóvadászat ürügyén invázióra készülne Pakisztánban.

Musarraf – közvetlenül nyugat-európai körútja előtt – a Die Welt című német konzervatív napilapnak adott, hétfőn megjelent interjújában hangsúlyozta: senki nem hatolhat be az országba, amíg erre nem kérjük. “S mi nem kértük az Egyesült Államok beavatkozását" – jelentette ki az elnök, hozzátéve: ha az amerikaiak engedély nélkül hatolnak be pakisztáni területre, megsértik az ország szuverenitását.

Az Egyesült Államok – fogalmazott Musarraf – azt gondolja, hogy katonái képesek mindarra, amit a pakisztáni hadsereg nem tud megtenni. Az Oszama bin Laden, illetve az al-Kaida terroristái elleni harcra utalva az elnök teljesen hamisnak nevezte ezt a beállítást. Ezzel összefüggésben emlékeztetett: az amerikaiak Afganisztán déli részén is súlyos nehézségekbe ütköznek.

Szavai szerint az al-Kaida ellen az Egyesült Államokkal csakis közös fellépésről lehet szó, s csak akkor, ha megfelelően megerősített információk állnak rendelkezésre.