Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Műszaki katonákra mindig szükség van

Szöveg: dr. Markovics Zita főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2021. június 22. 8:03

„A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programnak köszönhetően egyre több műszaki tudással rendelkező altisztre van szüksége a honvédségnek” – mondta az Acélkocka altisztképző tanfolyam megnyitó beszédében Szilágyi Zsolt Lajos ezredes, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred parancsnoka.

Acélkocka_tűzszerész (2)

„A modern haditechnikai eszközök, felszerelések, fegyverzetek kezeléséhez elengedhetetlen az önök szaktudása, a Magyar Honvédség megújuló képességének hatékony műveleti alkalmazása a jövőben is megköveteli a műszaki támogatást, az önök áldozatos munkáját. Bízom benne, hogy katonáinktól értékes ismereteket kapnak és többen is úgy döntenek majd, hogy nálunk folytatják katonai szolgálatukat” – mondta a parancsnok.

Acélkocka_tűzszerész (4)

Sebestyén Tibor törzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósa a katonák előtt álló két hét tudnivalóiról, a napirendről, a tanfolyam végi vizsgaelvárásokról és az ezred katonáinak speciális feladatrendszeréről adott rövid tájékoztatást az altiszteknek.

Acélkocka_tűzszerész (3)

Az Acélkocka Altiszti Szakmai Felkészítés (műszaki altiszt) rendezvényen a résztvevők egy hetet az MH Hadikikötőben töltenek hadihajós és tűszerész alapismeretek elsajátításával, egy hetet pedig az Irinyi János laktanyában, ahol részletesebben megismerkednek a tűzszerész szakmával.

Acélkocka_tűzszerész (1)